Početak radova na 4. dijelu zahvata na Obali kralja Petra Krešimira IV.

U ponedjeljak, 7. veljače 2022. godine počinju radovi na 4. dijelu zahvata na Obali kralja Petra Krešimira IV., koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”.

Četvrti dio zahvata obuhvaća dio od gata do Morskih orgulja, u dužini od 203 metra. Kako bi se osiguralo nesmetano izvođenje radova, ogradit će se kameni dio obale, a po ishođenju potrebnih suglasnosti, planira se širenje gradilišta i na šljunčani dio zadarske rive (uz zelene otoke).

U sklopu radova na obnovi zadarske rive dosad su završene demontaže kamena i dio podmorskih radova na dijelu 1 i dijelu 2, od zgrade Sveučilišta do gata. Do početka ljeta planira se konstrukcijski završiti prvi, drugi i četvrti dio te popločavanje kamenom na prvom i četvrtom dijelu. Kako ne bi ometali turističku sezonu, tijekom ljeta sa zadarske rive povući će se teška mehanizacija te je u planu samo popločavanje drugog dijela. U treći dio radova, koji obuhvaća sanaciju i produženje gata za 15 metara, Lučka uprava Zadar krenut će nakon završetka sezone.

Lučka uprava Zadar ulaže maksimalne napore kako bi opsežni radovi koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok” u što manjoj mjeri ometali normalne funkcije i uobičajen život našeg grada, te se ovim putem još jednom zahvaljuje svim građanima, ali i ostalim dionicima na strpljenju koje pokazuju kako bi u konačnici svi zajedno, po završetku radova, mogli uživati u još ljepšoj zadarskoj rivi.