Obavijest o privremenoj regulaciji prometa za I. fazu radova na Liburnskoj obali

U ponedjeljak, 4. listopada počinju radovi na rekonstrukciji zaobalnog dijela Liburnske obale, koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”. Rekonstrukcija zaobalnog dijela Liburnske obale, u duljini od 597,99 metara, obuhvatit će sljedeće bitne elemente: uređenje obale, rješavanje oborinske odvodnje, izvedbu tri nova energetska ormarića i njima pripadajuće vodovodne i elektro instalacije.

Kako bi u što manjoj mjeri ometali normalan tok prometa, radovi su podijeljeni u tri faze. Prva faza trajat će do kraja prosinca 2021. godine, a obuhvaća dio od gradskog mosta, u smjeru sjeverozapada, ukupne duljine 130 metara. Navedeni dio obale te parkiralište uz obalu, odvojeno od kolnika zelenim pojasom, bit će u potpunosti zatvoreni za kolni i pješački promet. Kako bi se omogućio neometan promet vozilima Liburnskom obalom, promet će se prekidati samo za potrebe ulaza/izlaza vozila sa gradilišta. Iz Lučke uprave Zadar pozivaju sve sudionike u prometu da poštuju znakove privremene regulacije prometa, kojom se neće znatno utjecati na prometni režim u centru grada.


Ukupna vrijednost projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok” je 67.489.388,11 kuna, od čega 56.616.917,39 kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok nacionalni doprinos iznosi 9.991.220,72 kuna.