Fotoizvještaj i video stanja radova 20.04.2023.

Radovi koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar – Poluotok" ulaze u svoju finalnu fazu. Trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji i dogradnji (u dužini od 15 metara) gata na Obali kralja Petra Krešimira IV.

Nakon ugradnje temeljnih betonskih blokova s obje strane gata (sjeverozapadna i jugoistočna strana obalnog zida gata), u tijeku je montaža betonskih blokova na samom vrhu gata. Ukupno je na gatu ugrađeno 169 betonskih blokova, te su u ovom trenutku preostala još samo 3 betonska bloka za ugradnju, a što se očekuje tijekom narednog tjedna. Potom slijedi betoniranje ispuna i nadmorskih zidova duž cijelog gata, nasipavanje kamenim materijalom te u konačnici ugradnja kamene obloge, poklopnica i opločenja na cijeloj površini gata.

Ukupno je u sklopu rekonstrukcije Obale kralja Petra Krešimira IV., te rekonstrukcije i dogradnje gata, izvršena ugradnja 671 komada temeljnih betonskih blokova.

Lučka uprava Zadar koristi ovu priliku da se još jednom zahvali svim građanima, ali i ostalim dionicima na strpljenju koje pokazuju kako bi u konačnici svi zajedno, po završetku radova, mogli uživati u još ljepšoj zadarskoj rivi.

U nastavku dostavljamo fotoizvještaj i kratak video stanja radova na dan 20. travnja 2023. godine.